روانشناسي

 
 
طلاق عاطفي
|

طلاق عاطفي

كلمه طلاق عاطفي شايد براي بسياري از مردم واژه جديدي باشد. بسياري از مردم، طلاق را به معني جدايي كامل زن و شوهر و از هم‌گسيختن كامل زندگي مشترك مي‌دانند، اما واقعيت اين است كه براي بسياري از زوجين آينده فرزندان، آبرو و حيثيت خانوادگي و آينده مبهم زندگي بعد از طلاق و ترس از اين آينده مبهم موضوعاتي هستند كه مانع از جدايي كامل آنها از همديگر شده است. اين زوجين در كنار همديگر زندگي مي‌كنند، اما در اصل از هم طلاق گرفته‌اند، كه اصطلاحا به اين نوع طلاق، طلاق عاطفي گفته مي‌شود. فرق اين نوع طلاق با طلاق رسمي اين است كه اين نوع طلاق در هيچ كجا و توسط هيچ اداره و سازمان مشخصي ثبت نمي‌شود، به همين دليل هيچ آمار دقيق و روشني از اين نوع طلاق وجود ندارد. اما تحقيقات شخصي مولف و چند پژوهش ديگر كه توسط برخي مراكز دانشگاهي انجام شده است، حاكي از درصد شيوع بسيار زياد طلاق عاطفي مي‌باشد. پايين بودن ميزان رضايت زناشويي يكي از نشانه‌هاي اصلي طلاق عاطفي است. شايد باوركردني نباشد كه بدانيد اگر يك سازمان اجتماعي رسمي وجود داشته باشد كه مسئوليت سرپرستي خانم‌ها را بعد از طلاق به عهده بگيرد، به يكباره درصد بسيار زيادي از خانواده‌ها از هم جدا مي‌شدند و آمار طلاق به حدود ۸۰ يا ۹۰ درصد مي‌رسيد، يعني در واقع مي‌توانيم بگوييم كه تنها عاملي كه باعث حفظ خانواده‌ها شده است، ترس از آينده مبهم زندگي پس از طلاق براي خانم‌ها است، در حالي كه نبايد اينطور باشد. بايد عشق و علاقه زوجين عامل ادامه‌دهنده زندگي باشد، نه ترس از آينده مبهم. اين وضعيت يعني اين‌كه اكثر زندگي‌هاي مشترك اجباري هستند و شايد زوجين به طور داوطلبانه و ارادي يكديگر را انتخاب كرده باشند، اما در حال حاضر به صورت اجباري با هم زندگي مي‌كنند. حال تصور كنيد كه وقتي دو نفر به طور اجباري در كنار يكديگر زندگي كنند، چه مسائل و مشكلاتي ممكن است براي آنها به وجود بيايد. آيا تا به حال فكر كرده‌ايد كه اگر مجددا در شرايط انتخاب همسر قرار بگيريد، آيا باز هم همسر فعلي خود را انتخاب مي‌كنيد يا خير؟

اگر چنانچه تمايلي به انتخاب همسر فعلي خود نداريد، شما هم در معرض طلاق عاطفي هستيد. اما طلاق عاطفي هم مانند ساير حالات انسان داراي سلسله‌مراتبي است كه برخي از افراد در حالت ضعيف و برخي هم در حالت شديد قرار دارند. به هر حال طلاق عاطفي در هر شرايطي كه باشد، يكي از علائم كمرنگ‌شدن عشق و علاقه، سرد شدن روابط خانوادگي و زمينه‌ساز گرايش به روابط پنهان مي‌باشد. طلاق عاطفي اگرچه به صورت خفيف هم باشد، بايد از طريق مراجعه به يك روان‌شناس متخصص شناسايي، علل و عوامل به‌وجود آورنده آن مشخص و در جهت از بين بردن كامل آن اقدام لازم صورت پذيرد. هيچ يك از ازدواج‌ها يك شبه به طلاق منتهي نشده‌اند و هيچ يك از روابط پنهان نيز يك شبه شكل نگرفته‌اند، بلكه از مدت‌ها قبل ريشه‌ها و عوامل به‌وجود آورنده آن در خانواده به وجود آمده، اما زوجين نسبت به آن بي‌تفاوت بوده‌اند. بنابراين زماني متوجه مشكل شده‌اند كه ديگر خيلي دير شده است. آمار طلاق عاطفي در جامعه ما بسيار بالاست. يعني اين‌كه بسياري از زوجين از ازدواج خود اظهار پشيماني و نارضايتي مي‌كنند. ازدواج در سنين پايين، توجه بيش از حد به ظواهر، عدم تناسب سني، عدم تناسب تحصيلي، عدم تناسب اقتصادي خانواده‌ها و… برخي از علت‌هاي اين نارضايتي هستند. اما در اين فصل هدف ما بررسي علل و عوامل به وجود آورنده طلاق عاطفي نيست. اين علل و عوامل را در جاي خود مورد بحث و بررسي قرار مي‌دهيم. در اين‌جا هدف ما صرفا شناسايي ماهيت طلاق عاطفي و هشدار در زمينه ميزان شيوع رو به افزايش آن است. و از همه مهم‌تر اين كه طلاق عاطفي زمينه‌ساز به وجود آمدن اختلافات خانوادگي، سردي روابط بين زوجين و در نهايت امر بوجود آ‌مدن روابط پنهان مي‌باشند.

طلاق عاطفي ذاتا يك پديده مخرب و زمينه‌ساز بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي ديگر مي‌باشد. اعتياد رابطه بسيار نزديكي با طلاق عاطفي دارد. اگر كانون خانواده گرم و پرمحبت باشد، تمام نيازهاي عاطفي و رواني زوجين را تامين مي‌كند و زوجين نيازي به جشن‌ها و همنشيني‌هاي مجردي ندارند كه در بسياري از موارد اين جشن‌ها و همنشيني‌ها زمينه‌ساز گرايش به طرف مصرف مواد مخدر مي‌شوند. افسردگي، اضطراب، احساس كسالت و سردرگمي، فرار از منزل همگي آثار و نتايج نشئت گرفته از طلاق عاطفي مي‌باشند. حال تصور كنيد با اين طيف وسيع عوارض و مشكلات و با توجه به اين شيوع بسيار گسترده، آيا مي‌توانيم به سادگي از كنار آن بگذريم؟ آيا سرمايه‌گذاري در جهت كاهش اين آسيب اجتماعي بر همه فعاليت‌هاي ديگر ارجحيت ندارد؟

منبع:مشاوره ازدواج-طلاق عاطفي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/7/29 
زمان : ۱۰
آمادگي براي طلاق | چه عواملي نشان دهنده آمادگي افراد براي طلاق است؟
|

آمادگي براي طلاق، چه عواملي نشان دهنده آمادگي افراد براي طلاق است؟

افراد جامعه و كساني كه درخواست طلاق دارند بايد آمادگي لازم براي طلاق و جدايي را داشته باشند تا بتواند براي زندگي شان تصميم درستي بگيرند و از تصميم خود پشيمان نشوند، طلاق به خاطر دلايل بسياري به وجود مي آيد كه برخي از آن ها عبارت اند از: عدم تفاهم، خيانت، مسائل مالي، فقدان باورهاي مذهبي، ناسازگاري، اعتياد، مشكلات روحي و رواني و غيره.

هم چنين طلاق پيامدهاي ناگواري دارد كه باعث آسيب زوجين و فرزندان مي شود البته برخي از زوجين در زندگي ممكن است با چالش ها و مشكلاتي رو به رو شوند كه ماندن در زندگي مشترك مي تواند آسيب هاي بيشتري براي آن ها به همراه داشته باشد.


طلاق پيامدهاي ناگواري دارد كه باعث آسيب زوجين و فرزندان مي شود
در ادامه اين مقاله عواملي كه باعث طلاق مي شود و راهكارهايي كه باعث آمادگي براي طلاق مي شود را بيان مي كنيم هم چنين در اين شرايط براي كسب آگاهي بيشتر مي توانيد به مشاور طلاق مراجعه كنيد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند.

عواملي كه زمينه ساز طلاق هستند چيست؟
مشكلات و كمبودهاي بسياري وجود دارد كه ممكن است منجر به طلاق و جدايي شود، البته اين دلايل صرفا نمي توانند علت اصلي و عوامل طلاق باشند. برخي از علل طلاق عبارت اند از:

ازدواج زود هنگام
اعتياد
خيانت
انواع اختلالات جنسي
ناسازگاري
مسائل روحي و رواني
ازدواج قبلي
اختلاف فرهنگي در ازدواج
مشكلات مالي
تفاوت سني زياد
آمادگي براي طلاق
برخي از زوجين زماني كه در روابط عاطفي يا جنبه هاي ديگر از زندگي با مشكلاتي رو به رو مي شوند نمي توانند تصميم درستي در مورد آن مشكلات بگيرند و فورا براي طلاق اقداماتي را انجام مي دهند در صورتي كه آن ها آمادگي لازم براي طلاق را نداشته باشند ممكن است بعد از مدتي از تصميم خود پشيمان شوند.

در ادامه اين مقاله سوالاتي بيان شده است كه پاسخ دادن به آن ها تا حدودي نقش تان را در زندگي مشخص مي كند و شما را از سردرگمي در مي آورد ، هم چنين در اين شرايط بايد توجه داشته باشيد كه براي طلاق و جدايي آمادگي كاملي داريد يا خير.

البته توجه داشته باشيد كه به اين سوالات به تنهايي به اين سوالات نبايد اكتفا كنيد و بر اساس آن براي زندگي تان تصميم بگيريد، بلكه در اين شرايط توصيه مي شود از مشاور كمك بگيريد تا در اين زمينه شما را راهنمايي كند تا با بهره بردن از مهارت تصميم گيري درست، تصميمات صحيح بگيريد و در آينده از تصميمي كه گرفته ايد پشيمان نشويد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آمادگي براي طلاق | چه عواملي نشان دهنده آمادگي افراد براي طلاق است؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/11/6 
زمان : ۱۷
برقراري ارتباط مجدد با بچه هايتان
|

آيا مي خواهيد مجددا با بچه هايتان ارتباط برقرار كنيد؟ اين مقاله به شما كمك خواهد كرد تا اين كار را به صورت مناسبي انجام دهيد!

مراحل:
از بچه هايتان بپرسيد كه حالشان چطور است
از بچه هايتان بپرسيد كه حالشان چطور است
۱٫ از بچه هايتان بپرسيد كه حالشان چطور است.
اولين كار مهمي كه بايد انجام دهيد عبارت از توجه كردن به آنها مي باشد.

در صورتيكه بچه هايتان متوجه شوند كه براي شما اهميت دارند، فرد مهمي برايشان خواهيد بود.

همچنين بايد به صحبت هاي آنها گوش دهيد. يك مكالمه اي با هم داشته باشيد و اجازه ندهيد كه بچه تان تنها فرد صحبت كننده باشد.

مطمئن شويد كه آنها هيچ مشكلي ندارند
مطمئن شويد كه آنها هيچ مشكلي ندارند
۲٫ مطمئن شويد كه آنها هيچ مشكلي ندارند.
در صورتيكه بچه تان ناراحت به نظر برسد، از او بپرسيد كه چه مساله اي پيش آمده است. تا جاييكه امكان پذير باشيد، سعي كنيد كه مشاوره هاي مفيدي به او ارائه دهيد.

يك سري شب هاي خاصي براي خودتان داشته باشيد
يك سري شب هاي خاصي براي خودتان داشته باشيد
۳٫ يك سري شب هاي خاصي براي خودتان داشته باشيد.
براي مثال، “شنبه خوراكي” داشته باشيد و در آن ۳ پوند به بچه تان بدهيد و اجازه دهيد كه هر چيزي كه مي خواهد را از مغازه بخرد.

يا از طريق مشغول شدن به بازي هاي تخته اي مي توانيد يك شب سرگرم كننده خانوادگي داشته باشيد.

با اين وجود، اگر شما براي انجام چنين برنامه هايي مشكل داشته باشيد و نتوانيد آنها را ادامه دهيد، در اين صورت بچه تان بهانه بيشتري براي دور شدن از شما خواهد داشت.

شما نمي خواهيد بچه تان اين تفكر را داشته باشد كه شما همواره روزهاي خاصشان را خراب مي كنيد. اين كارتان به او نشان خواهد داد كه كارتان براي شما مهمتر از بچه تان مي باشد.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-برقراري ارتباط مجدد با بچه هايتان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/4/22 
زمان : ۱۲
هفت راهكار براي بازيابي اعتماد به نفس پس از طلاق
|

ارزش خود را حفظ كنيد و از راهي ديگر قوي تر به زندگي تان ادامه دهيد.

طلاق دردناك است و خلاص شدن از اين درد كار دشواري است. ولي براي بعضي از افراد طلاق مي تواند تاثيرات منفي در اعتماد به نفسشان داشته باشد.

ولي نبايد اين اتفاق بيافتد.

در اينجا چند نكته براي حفظ اعتماد به نفستان در اين مرحله‌ي گذار زندگي ارائه شده است:

از فكر كردن در مورد طلاق به عنوان يك شكست دست برداريد. ازدواجتان دوامي نداشته و به پايان رسيده است، و مانند شما بسيارزياد هستند، امروز ه طلاق بيشتر از قبل در جوامع مختلف بخصوص ايران صورت مي پذيرد.
به ياد داشته باشيد كه جرأت آشنايي با آن را داشته باشيد حتي اگر اين آشنايي كار آمد نيست و باعث رنج شما مي شود. فكر كردن در مورد طلاق به عنوان انتقال به مرحله ي ديگري از زندگي تان- باعث مي شود كه شما براي مرحله ي بعدي تجربه ي بهتري داشته باشيد.

براي انچه از دست داده ايد غصه بخوريد.اگر شما مدام سعي در ناديده گرفتن قسمت هاي خوب ارتباط داشته باشيد (مطمئنان قسمت هاي خوبي هم وجود داشته است)، تا زماني كه اين كار را مي كنيد غصه دار خواهيد بود.
بگذاريد براي قسمت هاي خوب ارتباط هم دلتان تنگ شود. بنابراين اين احساسات از شما عبور مي كنند و پراكنده مي شوند، و جاي جديدي براي احساسات جديدي فراهم مي شود.

اجازه ندهيد كه احساسات شما رفتارتان را تحت تاثير قرار دهد. عصباني بودن از همسر سابقتان يك چيز است و به دادگاه رفتن به خاطر آن چيز ديگري است. از دست دادن يك نفر هيچ تاثيري در شرايط ندارد؛ به خاطر سپردن آن هم به همين صورت است. احساس دوست داشته نشدن هم دردناك است. پيدا كردن يك رابطه ي جديد مي تواند درد را طولاني كرده و دو برابر كند.
از روي احساسات كه ممكن ايت موقتي باشند عمل نكنيد. به جاي آن، بر اساس ارزش هاي خود عمل كنيد، در صورت وجود كودكان به انها عشق بورزيد، و به اهدافتان فكر كنيد.

هفت راهكار براي بازيابي اعتماد به نفس پس از طلاق

مشكلي نيست كه در ذهنتان به جلو و عقب برويد، ولي اينكه شما در زندگي واقعي تان بر طبق احساساتتان عمل كنيد دنياي شما را ويران خواهد كرد. بر روي رفتارتان كنترل داشته باشيد اين كار شما را تحت تاثير قرار خواهد داد.

۴٫ اين تصور را نداشته باشيد كه كودكانتان آسيب جبران ناپذيري دريافت كرده اند. تحقيقات نشان داده است كه زندگي كردن با والديني كه به صورت مكرر با يكديگر درگير هستند به كودكان آسيب مي زند. اگر ازدواج شما سطح بالايي از درگيري را دارد، طلاق شما مي تواند به كودكانتان آرامش بيشتري ببخشد.

ولي توجه داشته باشيد: چگونه طلاق گرفتن شما مي تواند تاثير خوبي بر روي كودكان داشته باشد…

۵٫ هيچگاه در مقابل كودكانتان از والد ديگر بدگويي نكنيد. مهم نيست كه همسرتان چه كاري انجام داده است، بد دهني در مقابل كودكان تنها باعث خراب شدن رابطه ي شما با كودكتان مي شود. اين گونه صحبت كردن به احساسات او آسيب خواهد زد.

 

منبع :مركز مشاوره و روانشناسي ايران-هفت راهكار براي بازيابي اعتماد به نفس پس از طلاق



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/1/1 
زمان : ۱۵
[ ]